Home

A blogok speciális weboldalak

25 augusztus 2008 Nincs hozzászólás

Mik is azok a blogok?

Gyakorlatilag weblapok, amelyeknek azért van néhány speciális tulajdonságuk.

1. a bejegyzések naplószerűen, időrendi sorrendben visszafelé jelennek meg. Ez – feltéve, ha a blog írója rendszeresen képes bejegyzéseket írni – sokkal időszerűbbé, frissebbé teszi a blogot az átlag weboldalaknál (a látogatók és a keresőmotorok számára is)

2. szinte minden blogon van a látogatók számára megjegyzések (commentek) megtételére lehetőség. Ez egy aktív kommunikációt eredményezhet a blog írója és az olvasók között és ideális esetben az olvasó-olvasó között, ami egy virtuális közösség kialakulásáig is elvezethet.

3. És az a fránya RSS. Mi is ez? Nevezzük úgy, hogy élő könyvjelző. Ez egy lehetőség, hogy informálódjunk arról, ha a kedvenc blogunkat frissíti a szerzője. Betehetjük a böngészőnk könyvjelzői közé, vagy beilleszthetjük kedvenc RSS olvasónkba (Google Reader, My Yahoo, stb…) Magyarországon az RSS még nem annyira elterjedt, de szerintem rövid időn belül meg fog enni mindent. És ha engem kérdezel, én arra szavazok, hogy a Google Reader fog nyerni. De ez csak az én véleményem.

A legelterjedtebb blogrendszer, ami a 678.hu-t is működteti a WordPress. Én nagyon szeretem, és még nem láttam olyan embert, aki ne tudta volna alapfokon kezelni fél óra betanulás után.

Írd meg a véleményed!

Írd le a véleményed! Feliratkozhatsz a hozzászólások RSS csatornájára is.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <font color="" face="" size=""> <span style="">

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.