Home

Néhány jó szó a Google-ról

27 augusztus 2008 Nincs hozzászólás

Lehet, hogy nem mindenki fog velem egyetérteni, de én nem fogok egy rossz szót sem szólni a Google-ről, ugyanis a netes életemet teljes mértékben áthatja a Google eszközök használata, és nekem csak jót hozott.

Használom a Gmail-t e-mail küldésre, aktívan használom a Google Toolbar-t (főleg a weblapok PageRank-jének megállapítására és keresésre), az AdSense-szel pénzt keresek, az ügyfeleim használják az AdWords-öt a látogatottságuk növelésére, nagy segítséget nyújt a weblapjaim, blogjaim látogatottságának elemzésében a Google Analytics, valamint a Webmaster Tools és az utóbbi időben elkezdtem használni a FeedBurnert és a Google Readert.

Ezeknek az eszközökneka használatát szép fokozatosan be fogom mutatni egy-egy bejegyzésben, most csak annyit, hogy közel két éve használom a Gmailt. A rendelkezésemre álló tárhely 27%-át használtam eddig ki, és nem kellett még törölnöm semmit. Ha egy ügyfelemmel történt korábbi levelezésemből akarok keresni, akkor csak beírom az ügyfél nevét, vagy e-mail címét, és a teljes levelezés ott van előttem. Minden egy helyen van.

Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy úgy döntöttem, nem leszek paranoiás. Ha a Google akar, akkor tud rólam mindent. A Gmaillel azt, hogy kivel és mit levelezek, a Toolbarral azt, hogy milyen weblapokat néztem meg az elmúlt két évben, hogy milyen szavakra keresek. Tehát szinte mindent, vagy bármit. De azt is tudom, hogy a mobiltelefonom miatt méterre pontosan meg tudja a szolgáltatóm mondani, hogy éppen hol tartózkodom. Tehát nem leszek paranoiás és az előnyeit igyekszem élvezni a fent felsorolt eszközöknek.

É így döntöttem, de ezt mindenkinek magának kell eldöntenie…Hasonló témájú bejegyzések

 • Mit tud a Google Analytics?
 • A Google Webmaster Tools bemutatása
 • Írd meg a véleményed!

  Írd le a véleményed! Feliratkozhatsz a hozzászólások RSS csatornájára is.

  You can use these tags:
  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <font color="" face="" size=""> <span style="">

  This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.