Home

Az online üzleted alapja: a tárhely

9 november 2009 Egy hozzászólás

Ez egy kardinális kérdés. Hova helyezzem el a weboldalamat? Kiben bízzak meg, hogy ne találkozzak muzulmán hackerek logóival a weboldalam nyitólapján. Először  is hadd oszlassak el egy tévhitet.

Olyan nincs, hogy nem lesz soha gondod a tárhelyeddel. Készülj fel rá, hogy lesz. Igen, mindenki próbálja ezt elkerülni, de idővel elkerülhetetlen, hogy beüssön a ménkű.

Nézzünk talán egy kicsit a történet mélyére. Hogy is van ez? Mi is az a tárhely?

A tárhely egy általában elég erős számítógépnek egy pici része, amihez hozzá lehet kapcsolni egy, vagy több domain nevet. Ezzel elérjük azt, hogy a számítógépen található adatok a domain címén lesznek elérhetőek.

Ahhoz, hogy a weboldalunk működni tudjon a tárhelyet kiszolgáló szervergépen sokféle programnak kell futnia egyszerre. Mivel ez a blog nem egy informatikus tanfolyam, nem megyek bele a részletekbe. Elég talán annyi, hogy ahhoz, hogy pl. a WordPress működjön a weboldalunkon kell legyen a tárhelyünkön PHP és MySql.

Ha kicsit szétnézel a tárhelyek piacán, látod, hogy elég nagy adatmennyiséget kiszolgáló tárhelyeket adnak éves szinten 10-20e Ft-ért. Ez nem nagy pénz, pedig egy szerver üzemeltetése és karbantartása azért pár százezerbe kerül évente. Következésképpen egy szerveren sok-sok weboldal van elhelyezve. A tárhelyszolgáltatók mindezt addig a határig húzzák, amíg csak a gép bírja. És a gép még ráadásul öregszik is. Tehát idővel lesz gond. Ebbe bele kell nyugodni, de fel lehet rá készülni. Például gyakori mentésekkel, mind a szolgáltató, mind a felhasználó részéről.

Én olyan szolgáltatóval szeretek dolgozni, aki gyors, precíz, a lehető legnagyobb biztonságot nyújtja, és ha probléma merül fel azt igyekszik nagyon gyorsan megoldani.

Nekem szerencsém volt, mert elsőre megtaláltam az egyik legjobbat Magyarországon (ha nem a legjobbat). Ezért vettem tőlük egy nagyobb csomagot, van viszonteladói tárhelyem is, ahol az ügyfeleimnek én szolgáltatok tárhelyet, amit a szolgáltatóm meg nekem szolgáltat. Merem hozzá a nevemet adni, mert tudom, hogy jók. Persze nem volt itt sem problémamentes ez a pár év együttműködés, de összességében jókat tudok mondani róluk.

Ha érdekel a tárhely kérdése, véleményed, vagy kérdésed van, írd meg nyugodtan.Hasonló témájú bejegyzések

 • Miért a WordPress?
 • Egy hozzászólás »

  Írd meg a véleményed!

  Írd le a véleményed! Feliratkozhatsz a hozzászólások RSS csatornájára is.

  You can use these tags:
  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <font color="" face="" size=""> <span style="">

  This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.