Home

Kedvenc szórakozásom a passzív jövedelem termelés

2 november 2009 4 hozzászólás

Egyik kedvenc témám az online világban az, hogy miképpen tudunk olyan aprócska rendszereket létrehozni, ami magától pénzt hoz nekem, hacsak keveset is. Értsd úgy, hogy egyszer megcsinálom, lehetőleg 1-2 óra alatt és aztán évekig csordogál a pénz a számlára.

Mindenféle híresztelésekkel ellentétben létezik ilyen, nekem van, még, ha nem is hoz sokat.

A modell újra csak nagyon egyszerű:

1. Keress olyan témát, amire sok pénzért hirdetnek az AdWords-ben és egy picit (tényleg nem nagyon) konyítasz is hozzá. Angol nyelven sok ilyen van. Extrém példa a biztosítás. Több ezer forintot is kifizetnek egy-egy kattintásért.  De nem feltétlenül kell a legdrágább témát kiválasztani, mert a következő lépésekben nehezebb dolgod lesz.

2. Szűkítsd le a témát valami egészen szűk területre, amire nagyon alacsony a konkurens weblapok száma. Keress olyan 2-3-4 szavas kulcsszavakat, amik a lefedetlen pontjai a témának, de mégis keresnek rá az emberek.

3. Hozz létre a témában egy blogot a www.blogspot.com-on. Lehetőleg az legyen a blog címe, ami a kulcsszavad.

4. Írj néhány cikket a témáról, amit tegyél ki a blogra.

5. Helyezz el Google AdSense hirdetéseket a blogodon.

6. Szerezz néhány linket az oldalra, de legalább tedd fel néhány social media site-ra. (twitter, digg, delicious stb…)

7. Dőlj hátra és várd a pénzt, vagy csinálj még egy ilyet.

Ha ennél pontosabb recept érdekel, írd meg hozzászólásban.Hasonló témájú bejegyzések

 • A kulcsszókutatás fontos lépés weblapod hatékonyságához
 • Néhány jó szó a Google-ról
 • 4 hozzászólás »

  • Liza írta:

   Hogyan lehet jó linkeket szerezni oldalamra, hogy a google keresőben előbbre kerüljek?
   Érdekelne, hogyan lehet látogatókat szerezni.
   köszönöm előre is Liza

  • Hamar János (author) írta:

   Liza!

   Attól függ, hogy mi a koncepciód az oldaladdal. Nem feltétlenül kell a link a látogatottsághoz. Az a koncepció, amit ebben a cikkben leírtam, nem valami közösségi, és kifejezetten lusta koncepció.

   Csípőből javasolhatnám a lap.hu oldalakat és hasonló gyűjteményeket, de számítani kell rá, hogy blogspot.com-os oldallal gyakran nem fognak betenni. Ehhez saját domain kell…

   Hiszek a közösségi oldalak erejében. Twitter, Facebook, másokk blogjai stb… Ha jól használod ezeket, akkor linkek nélkül is szép látogatottságod lehet.

  • Liza írta:

   Köszönöm a választ. Egy baj van, hogy ezek a közösségi oldalak nem magyar nyelven íródnak. Saját témájú bloggokat érdemes keresnem, vagy inkább más jellegűt? Vagy a blogtárakat keressem?
   Üdv. Liza

  • Hamar János (author) írta:

   Kedves Liza!

   Szerencsére tévedsz. A facebooknak már jóideje van magyar felülete, a twitternél pedig ott van a turulcsirip.hu, amin csak magyar twitter felhasználók vannak. Hamarosan fogok róluk írni néhány blogbejegyzést. Figyeld a blogomat, és addig is nézz körül ezeken az oldalakon.

   Mások blogjainál pedig azt kell keresned, ahol a célcsoportod megfordul. Ez lehet saját téma de lehet más téma is. A lényeg, hogy akiket el akarsz érni, lehetőleg olvassák azt a blogot.

   Elsőre akár jó kiindulás lehet a blogod jobb oldalán a Google Kapcsolat részben az olvasóid saját és kedvenc blogjainak felkeresése és építő jellegű részvétel az ott folyó csevegésben.

  Írd meg a véleményed!

  Írd le a véleményed! Feliratkozhatsz a hozzászólások RSS csatornájára is.

  You can use these tags:
  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <font color="" face="" size=""> <span style="">

  This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.