Home

A kulcsszókutatás fontos lépés weblapod hatékonyságához

26 augusztus 2010 Nincs hozzászólás

Ha szeretnél látogatókat a weboldaladra és azt is szeretnéd, hogy ezek a látogatók ne csak fizetett hirdetésekből érkezzenek oda, akkor van egy fontos lépés, amit nem hagyhatsz ki weblapkészítés előtt. Ez pedig a kulcsszókutatás.

Ezt a bejegyzést nem fogom bő lére ereszteni, csak az elvet fogom ma leírni, aztán, ha kéritek, részletesebben kifejtem.

A kulcsszókutatás elve pofonegyszerű. Keressünk olyan, a témánkhoz kapcsolódó kulcsszavakat, amire viszonylag sokan keresnek, és kevesen optimalizálták rá a weboldalukat a konurenseink közül.

Hogyan tudunk releváns kulcsszavakat keresni? Használd a Google Adwords kulcsszóválasztó eszközét.

Keresd azokat a szavakat (szókapcsolatokat), amelyekre havonta min 300 keresést találsz. Ne a nagy keresettségű szavakat nézd, hanem a 300-2000 körülieket. A nagy keresettségű szavak a második körben általában elbuknak.

Hogyan tudjuk megnézni, hogy hányan optimalizálták a weboldalukat az adott kulcsszóra?

Írjuk be a Google keresőjébe a szót idézőjelek közé. Az idézőjel főleg szókapcsolatoknál fontos.  Azt jelenti, hogy olyan találatokat kérünk a keresőtől, amely weboldalakon pontosan ezek a szavak, pontosan ebben a sorrendben olvashatóak.

Szóval írjuk be idézőjelek közé a kulcsszavunkat, és nézzük meg, hogy hány találatot kaptunk. Ha ez kevesebb, mint 30.000, akkor van keresnivalónk, ha több, akkor nehezebb a dolgunk.

Az a jó kulcsszó, amire 300-nál többen keresnek havonta, és 30.000-nél alacsonyabb a konkurens weboldalak száma. Ezeket gyűjtsük össze, majd ezekkel a szavakkal írjunk cikkeket a blogunkra, weboldalunkra. Ennyi a kulcsszókutatás.Hasonló témájú bejegyzések

 • Kedvenc szórakozásom a passzív jövedelem termelés
 • Sikeres weboldal
 • Írd meg a véleményed!

  Írd le a véleményed! Feliratkozhatsz a hozzászólások RSS csatornájára is.

  You can use these tags:
  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <font color="" face="" size=""> <span style="">

  This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.